Политологът Татяна Буруджиева сподели мнението си за нарасналото напрежение между

...
 Политологът Татяна Буруджиева сподели мнението си за нарасналото напрежение между
Коментари Харесай

Буруджиева: Партията, която излъчи това правителство, е готова да го бламира. Това ще е първи случай в историята

 Политологът Татяна Буруджиева показа мнението си за повишеното напрежение сред ръководещите обединения ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ.

" Има ясни параметри по какъв начин се ръководи една страна, по какъв начин действа едно държавно управление с един парламент. Като го правеха това нещо заявките бяха, че супер нови неща ще се създадат, супер екзотики. Това е като да се опитате да замените колелото със ски на една кола и да я пуснете в центъра на София. Естествено, че става въпрос за съдружно ръководство, без значение от това дали единствено единия сътрудник ще е във властта, а другият трябваше да е в Народното събрание и да управлява. И в този момент внезапно се оказва, че един сътрудник с 60 и няколко депутата желае да ръководи и да има цялата власт - да има надзор в Народното събрание, той да споделя тъкмо по какъв начин да бъдат болшинствата, по какъв начин да се гласоподават закони, което не е доста обикновено ", сподели тя в студиото на " БТВ новините ".

" Виждаме, че партията, която го излъчи това държавно управление, е подготвена да го неодобрява. Което ще е първия случай, и ще влезе в историята, дори освен в българската.  Второ, има проблем със самото държавно управление, тъй като това е държавно управление на неправителствения бранш ", счита политологът.

" При номинациите за еврокомисар Политическа партия демонстрираха за следващ път, че не знаят в какво се състоят процесите. В еврокомисията има доста ясни квоти. Те няма да бъдат нарушени поради това, че ние сме си отдръпнали еврокомисаря. Ако Политическа партия имаха малко повече разсъдък, щяха да предлагат жена. Според мен повече от несъмнено е, че номинацията на една жена ще бъде призната по-добре от тази на мъж ", разяснява Буруджиева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР